Hoe het allemaal zo snel kon gebeuren

terug naar het overzicht

Berichten van Monique

Mijn lieve broertje heeft vanmiddag een hartaanval gehad. Ze hebben hem een uur moeten reanimeren maar zijn hart is het weer gaan doen. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De kans dat hij er zonder hersenbeschadiging weer uit komt is klein, als hij uberhaubt nog wakker gaat worden. Allemaal duimen graag dat zijn hersens net zo sterk zijn als zijn lichaam.

Update:

Eigenlijk is er weinig veranderd; hij ligt aan de beademing en de hartbewaking op de IC. Vandaag was de slaapmedicatie gestopt en hij heeft een beetje met zijn armen bewogen. Dat zegt helaas niet zoveel. Er is vanmiddag een neurologisch onderzoek geweest naar zijn hersenactiviteiten maar de uitslag kan nog een paar dagen duren. Afwachten maar weer…Bezoek is helaas geen goed idee, behalve voor directe familie.

Nog meer update van volgens het neurologisch onderzoek reageert Peter licht op pijnprikkels. Morgen of overmorgen meer onderzoek. De slaapmedicatie was weer opgestart omdat Peter erg onrustig werd zonder daadwerkelijk wakker te worden. Er zijn heel veel vragen maar geen antwoorden. We wachten af. Ik heb hem de groeten gedaan van jullie allemaal, wie weet heeft hij het gehoord.

Update
Peet zijn spijsvertering is gaan werken en daarbij o.a. ook zijn nieren wat zijn lichaam in staat stelt zelf afval en vocht af te voeren. Hij is vanmiddag van de beademing af gehaald en dat lijkt beter te gaan als voorheen. Hij ademt rustig. Ook de slaapmedicatie was vanmiddag weer gestopt. Afwachten….

Update

Lieve familie en vrienden van. Peter is gisteren in de namiddag plotseling weer achteruit gegaan. Hij zweeft tussen leven en dood. Vanmiddag is er een familiegesprek met de artsen. Ik hou jullie zo goed mogelijk op de hoogte en verzoek jullie even geen contact op te nemen hoe moeilijk dat misschien ook is. Misschien is het een idee om foto´s van Peter op zijn pagina te zetten zoals Mary al gedaan heeft.
Liefs voor allemaal

Update

wordt straks van alle apparatuur gehaald en gaat ons verlaten. We hebben voorlopig onze rust nodig voor het afscheid hoewel ik weet dat het moeilijk is om aan de kant te staan.
Liefs en sterkte voor iedereen.

Update:

Lieve familie en vrienden van
Peter is afgelopen nacht pas om een uur of drie van de apparatuur gehaald omdat we met zijn allen besloten hadden om zijn organen ter donatie af te staan.Hij had dit vast nog wel gewild. Omdat er dan onderzoeken plaats moeten hebben en orgaanontvangers en een operatieteam opgezocht moeten worden duurde het allemaal een hele tijd. dat gaf ons de tijd om lang en goed afscheid te nemen. We hebben daarbij de condoleances gelezen en de foto's bekeken die op zijn FB pagina stonden en dat was goed. Uiteindelijk bleken zijn organen toch te veel aangetast en heeft het artsenteam de beademing eraf gehaald. Hij ademde helemaal niet meer zelf en een paar minuutjes daarna stopte ook zijn hart. Hij is heel vredig gegaan.
Kijk op www.angoramuis.nl voor de crematie-info.
Dank jullie allemaal voor de support, dat doet ons goed!

terug naar het overzicht