over marie-jose

image006KORTE ACHTERGROND VAN DANSERES MARIE-JOSÉ PELZERS;

OPLEIDING;

  • Creatief Educatief werk (de Jelburg)
  • Milieu-Educatie (UVA)
  • Dansacademie  (heet nu Fontys)

WERKZAAMHEDEN;

  • Binnen het welzijnswerk als kinder/tienerwerkster en later begeleiden en uitvoeren van musicalprojecten en tevens hierover deskundigheidstraining geven.
  • Binnen de kinderopvang als peuterleidster en ouder en kind groepen,
  • Binnen de Milieu-Educatie het opzetten van een educatieve dienst en het uitvoeren daarvan. Tevens het geven van creatieve cursussenbij diverse milieu-educatie centra’s in het land.
  • Binnen de dans als dansdocent zowel binnen als buiten het onderwijs ( vanaf 1982).
  • ‚ÄčAls uitvoerend danseres; o.a. 3 maanden optredens in Japan (1992) , in eigen caribische dansgroep la la la Bamba, diverse solo’s; o.a Egyptische buikdans, Caribische dans, zigeunerdans, als soliste in mijn dansvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. Als choreografe o.a. de producties van la la la Bamba, de solo’s en de kinderdansvoorstellingen

Sinds januari 1996 is Dansproducties Angoramuis een eigen onderneming van Marie-José PelzersDansdocente/ danseres/ choreografe

Marie-José heeft een pedagogische en een dansopleiding op HBO-niveau afgerond Tijdens de Dansacademie te Tilburg (specialisatie dansexpressie en Folklore), maakte ze elk jaar een kinderdansvoorstelling. Hierna ging ze peuterdansvoorstellingen maken (geschikt vanaf 2 jaar) en vond die kleintjes zo boeiend dat ze zich ging specialiseren in dansles voor de allerkleinsten. Inmiddels werkt ze sinds 1996 met succes volgens een eigen ontwikkelde methode op leeftijd aangepast. Naar aanleiding van haar voorstellingen heeft ze lessenreeksen ontwikkeld. Uit ervaring is gebleken dat kinderen die van jongsaf gestimuleerd worden hun dansvocabulair te ontwikkelen, motorisch sterker, initiatiefrijker en o.a. zelfverzekerder zijn. 

Dansproducties Angoramuis is sinds 2000 gehuisvest in het gebouw van speeltuinvereniging Gerardus Majella. 
Dit is een uitstekende ruimte en mooie lokatie voor de danslessen, workshops en voorstellingen. Naast de studio is er een peuterspeelzaal en een speeltuin. Tevens is Dansproducties Angoramuis ook elders inzetbaar.

Vriendelijke groet Namens Angoramuis

Marie José