Overzicht dansvoorstellingen

OP REIS Ga je mee op reis? Ja, leuk. We gaan zingend, dansend met de fiets, de auto, de trein, een  luchtballon of zelfs in een zeepbel op reis en komen steeds een stukje verder. Tussendoor  stappen we uit voor een lied en een dans. Iedereen kan meedoen.diverse voorstellingen

In deze meedoedansvertelvoorstelling  kunnen, de kinderen kijken, luisteren meezingen en dansen. De danseres vertelt, zingt en danst hoe je op verschillende manieren  op reis kunt. Ze heeft verschillende koffertjes met veel leuke materialen o.a. bellenblazen, zonnebrillen, ballonnen, handen en voeten,  en veel muziekinstrumentjes.

DECOR; Een doek van 1.50m hoog bij 3.00m breed op twee statieven met erop ( allemaal met de hand opgenaaid in mooie kleuren) een fiets, auto, trein, zeppelin enzovoorts.  Met een paar kiekeboegaten erin . 

DE WINTERFEE

De winterfee vertelt hoe het wintertafereel ontstaat; de elfjes, vliegende paarden  en sneeuwvlokjes helpen hieraan mee. Ook de sneeuwpop, de schaatsers en de kikkers en eendjes zingen hun lied. Op het einde van het verhaal ontstaat een mooi wintertafereel waarin een ieder zingt en danst.

In deze meedoedansvertelvoorstelling kunnen de kinderen kijken, luisteren, meezingen en dansen. De danseres vertelt, zingt en danst hoe het wintertafereel ontstaat. Hiervoor komen allerlei attributen tevoorschijn; voor de elfjes vleugels en toverstafjes, capes voor de vliegende paarden, witte mutsjes voor de sneeuwvlokjes,  bezem en hoed voor de sneeuwpop, mutsen en sjaals voor de schaatsers en groene schmink voor de neuzen v.d. kikkers

Gedurende de voorstelling worden er kinderen omgetoverd in elfjes etcetera, zodat je een levend schilderij van een wintertafereel ziet dansen en bewegen. Zelfs het overige publiek doet mee als kikker of als eend. De winterfee kan zelfs rond kerst kerstmannen en kerstvrouwen erbij halen. Met een beweging van haar toverstaf kan ze alles stil zetten of weer in beweging zetten.

DECOR;Een doek van 1.50m hoog en 3.00m breed op twee statieven met daarop een wintertafereel ( erop genaaid met mooie stoffen en kleuren); de winterfee op een arreslee met een vliegend paard, elfjes, sneeuwpop, sneeuw, vijver met schaatsers en een huisje.  Een mooi doek met meteen een goede sfeer,  je bent meteen in de wintertijd.  Enkele attributen maken het geheel af; slee, schaatsen, sneeuwpoppen.

Deze voorstelling is uitermate geschikt voor de winterperiode. Ook zeer aan te raden rond kerst; het sprookjesachtige maar ook het vrolijke m.n. als de kerstmannenpakken tevoorschijn komen; aan het  einde is het feestelijke verzekerd.

Dit is wel een binnen voorstelling ( de andere op reis en cowgirl Billie Boem kunnen ook buiten) Je ziet dat kinderen er helemaal in op kunnen gaan maar zelfs de volwassenen raken ontroerd.  Ook met veel publiek krijg ik een intieme sfeer voor mekaar bij deze vorstelling.


DANSEND ROND DE AARDE

 Vertrekken vanuit Nederland en huppelend naar Frankrijk,  klappen en zingen un dos tres naar Spanje. Trommelend naar Afrika “Hakunamatata”, ook nog via Egypte buikschuddend. Schouderschuddend naar  Brazilië en swingend naar Noord-Amerika. Stampend naar Rusland, draaiend naar Duitsland en met een hink stap sprong weer in Nederland.

DECOR;  een doek van 1.50 m hoog en 3.00 m breed op twee statieven, hierop is de aarde te zien met eromheen zakjes v.d. betreffende landen waar materialen op en in zitten; o.a. spanje een waaier, egypte een kameel, N-Amerika; boa’s enz. Het ziet er zeer pakkend en mooi uit.

In deze meedoedansvertelvoorstelling kunnen de kinderen kijken, luisteren, meezingen en meedansen. De danseres vertelt, zingt en danst de aarde rond, telkens weer in schitterende kostuums uit de diverse landen.

Deze voorstelling heeft een breed bereik qua leeftijd. De kinderen vinden het leuk, maar ook de volwassenen zijn zeer enthousiast. Dit thema is zeker nu erg actueel in deze tijd waar  intercultureel en integratie  en multiculturele samenleving belangrijke items zijn.


COWGIRL BILLIE BOEM EN  INDIAAN UCH UCH

“En wie rijdt er op haar paard door de prairie, dat is cowgirl Billie Boem door indianen zeer gevreesd. “  Cowgirl Billie Boem houdt van paardrijden en om indianen op te sporen.  Ze raakt altijd de weg kwijt dus laat ze voetsporen achter. Indiaan Uch Uch is heel slim en haalt de voetsporen weg . Meteen laat ze zien dat ze heel goed is in sporen zoeken; van een slang, een  haas of een wolf. Ze schiet met bananen met haar  boog.  Dan verzamelt ze een heleboel indianen, cowgirl Billie Boem komt tevoorschijn en  wordt vriendjes met de indianen en ze schiet handkusjes weg .  Niemand kan bij deze voorstelling stil zitten dus dans en zing maar mee.

In deze meedoedansvertelvoorstelling kunnen de kinderen kijken,  luisteren, zingen en dansen. De danseres vertelt, zingt en danst als cowgirl Billie Boem en als Indiaan Uch Uch.  Met typische  attributen  waan je je in  het wilde westen ; cowgirlkleding en extra hoeden, indianenkleding en indianentooien. Er worden echte voetsporen  neergelegd.  De indianen schieten met boog en bananen en cowgirls en cowboys kunnen met handjes kusjes schieten.  Als ze zin hebben kan het hele publiek meedansen als cowboy of girl of indiaan. 

DECOR; Een doek van 1.50m hoog en 3.00m breed op twee statieven met erop een indruk van het wilde westen; een indianentent met houtvuur, een roze cowgirlhoed en een paardenhoofd, voetsporen en indianentooien ( erop genaaid met mooie gekleurde stoffen). Tevens staat er een hobbelpaard en diverse attributen. 


De volgende voorstellingen hebben een uitgebreid theatraal decor


EEKHOORN OP ZOEK

Eekhoorn gaat in het bos op zoek naar hazelnoten. Eekhoorn moet er heel veel vinden om in de winter op te kunnen eten. Tijdens haar zoektocht ziet zij ook andere dieren uit het bos; zo maakt ze uil wakker en raakt ze verstrikt in het web van Spin. Het is zo leuk in het bos dat ze soms gaat spelen, en vergeet om hazelnoten te zoeken. Oh, oh, oh, zou het Eekhoorn wel lukken om genoeg hazelnoten voor de winter te zoeken?


HOE EEN RUPS EEN VLINDER WORD
Het start als een ei en wordt ….een rups.
De rups ontdekt verschillende bewegingsmogelijkheden; kruipen, rollen, hurken, rechtop, verplaatsen. De rups ontdekt dat ze handjes heeft waarmee ze van alles kan doen, en een mond die volgepropt kan worden met eten. Na het vele eten en spelen gaat ze slapen. De volgende ochtend merkt ze dat ze veranderd is. Wat blijkt: ze is een mooie vlinder geworden. Zij ontdekt dat ze vleugels heeft om mee te vliegen…. Nog meer mogelijkheden om te spelen. De vlinder wordt moe van het vliegen, ze legt een eitje zodat een nieuw leven door kan gaan en zij heen kan gaan.


IJSBEER SEE OP DE NOORDPOOL
Op de Noordpool ligt sneeuw en ijs,brrr….dan moet je je goed aankleden. IJsberen wonen op de Noordpool en hebben dan ook een dikke witte vacht tegen de kou. Er woont ook een klein ijsbeertje. IJsbeer See. Net zoals kleine kinderen moet IJsbeer See nog van alles ontdekken en leren. IJsbeer See ontdekt dat ie op handen en voeten vooruit komt. Van de pinguïn leert ie om rechtop te lopen en zwemmen leert ie van de vissen.


DANST HET ECHT OF IS HE MAAR EEN DROOM?
Ga je mee naar dromenland? Daar in dat land wonen allerlei fantasiefiguren. Zoiets moois heb je nog nooit gezien; Spookie spookie, een grote zwieber zwabber, een kleine waggelaar, een rare rietkikker, een gulzige slorper, een vrolijke stijverik en nog veel meer. Je kan met ze spelen en je kan er naar kijken. Je kan om ze lachen, je kan om ze huilen. Het leuke van dromenland is dat je ineens iets heel anders ziet.


TECHNISCHE GEGEVENS VOOR DEZE VOORSTELLINGEN;

Speelvlak:  

 • prettig is minimaal breedte 8 diepte 5 meter. ( in bv. Peuterspeelzalen lukt het evt. wel  met kleinere ruimte )
 • Graag vlakke, niet te gladde vloer.
 • Elektriciteit 220 V
 • Opbouwtijd; gewone locatie zonder belichting ongeveer  1½ uur
 • Theater met belichting ongeveer 2 à 2½ uur

Techniek: Peter Fakkeldij, tevens muzikant en decorbouwer

ZAKELIJKE GEGEVENS VOORSTELLINGEN;

Prijsindicatie:

 • Voorstelling in de studio/theater van Angoramuis € 275,- all in.
 • Peuterspeelzalen/ kinderdagverblijven/ speellokaal basisschool en dergelijke accommodaties, dus besloten groepen; maximaal 75 personen.
 • Vraagprijs; € 330,00 incl. Technicus, excl. Geluidsinstallatie, excl. reiskosten.
 • Theater, buiten en dergelijke accommodaties, dus openbaar
 • maximaal 125 personen
 • Vraagprijs; € 450,00 incl. Technicus, excl. Geluidsinstallatie, excl. reiskosten

Geluidsinstallatie:

 • Voor een kleine accommodatie is een goede draagbare cd-speler, als die niet aanwezig is kan Angoramuis er zelf een meenemen, kosten; € 17,50.
 • Voor het theater of een buitenlocatie is een grote installatie met microfoon nodig.
 • Indien niet aanwezig kan Angoramuis zelf  een installatie met microfoon meenemen kosten; €  85,00

Reiskosten:

 • Basisreiskosten Amsterdam € 35,00
 • Reiskosten boven 25 km rekenen we € 00,35 per km. erbij

Dansproducties Angoramuis heeft een zelfstandigheidverklaring ( artieste )

2001-147-061 en is vrijgesteld van BTW plicht: ( art.25 ) Educatief.

Dansproducties angoramuis is een eenmanszaak; Dansdocente/Danseres/choreografe Marie-Jose Fakkeldij/Pelzers heeft een geldige verklaring arbeidsrelatie voor de belastingdienst.